Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Robbentocht

  • Regio: Ameland
  • Plaats: Nes

Ga aan boord bij MS Zeehond en beleef een unieke rondvaart naar het Robbeneiland! De Robbentocht duurt ongeveer 2 uur. Onderweg vertelt schipper Mario over Ameland, de natuur en natuurlijk over de zeehonden. De zeehonden zelf zijn te bewonderen op Robbeneiland, een zandeiland tussen Ameland en Terschelling. Hier liggen ze tijdens hoog water graag te zonnen en rusten. Tijdens laag water zijn er vele zandbanken waar ze graag liggen.

In de buurt van de haven van Nes ligt een Schelpenbank, een zandbank bezaaid met heel veel schelpen. Tijdens laag water is het mogelijk om deze te bezoeken. Dit is een combinatievaart naar het Robbeneiland. Bijkomend voordeel aan deze tocht: een mooi souvenir in de vorm van een gevonden schelp!

Tijdens het hoogseizoen vaart MS Zeehond enkele dagen naar Terschelling voor een dagtocht. Ook is het mogelijk een combinatievaart te boeken waarbij je de demonstratie van de Paardenreddingsboot vanaf het water kunt bewonderen. Het complete vaarschema met alle verschillende tochten is op de website te vinden.

Het passagiersschip ligt aangemeerd in Nes, bij de veerboot. Begin 2019 is het schip vernieuwd en daarmee nog comfortabeler geworden. Bij mooi weer is het heerlijk toeven op het zonnedek, bij mindere weersomstandigheden geven de grote panoramaruiten ook een schitterend uitzicht over het wad. De dichte omheining van het schip maakt een rondvaart ook veilig voor (kleine) kinderen.

Goed om te weten: honden mogen (mits aangelijnd) gratis mee aan boord!

Meer informatie
<