Ontdek de omgeving

Vakantiepark Boomhiemke is een uiterst modern familiepark op een unieke locatie: aan de rand van de duinen onder het wakend oog van de vuurtoren. Zee en strand vindt u op slechts één kilometer afstand. Bovendien grenst het park aan het uitgestrekte natuurgebied Jan Roepesheide waar onder andere velduilen en kiekendieven broeden.

Pittoresk Hollum

Het op circa 1 kilometer afstand gelegen pittoreske dorpje Hollum roept met z’n mooie gerestaureerde commandeurswoningen herinneringen op aan de tijd van de walvisvaart. De musea, mooie kerken, vele winkeltjes, restaurants en terrassen in de verschillende dorpen staan garant voor vele uren gezelligheid en ontspanning. De mooiste delen van het eiland ontdekt u per fiets of lopend. Geniet van de unieke flora en fauna van Ameland. Ervaar de rust, de ruimte en de frisse zeelucht. Wedden dat u nog eens terugkomt?

Wist u al dat...

De badstranden op Ameland zijn onderscheiden met de Blauwe Vlag? De Blauwe Vlag is toegekend aan de badstranden bij Hollum, Nes en Buren op Ameland. Dit betekent dat de stranden voldoen aan een aantal belangrijke criteria:

  • Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit
  • Het strand wordt schoongehouden
  • Op het strand bevinden zich voldoende toiletten en afvalbakken
  • Reddingsmaterialen en een EHBO-post zijn op het strand aanwezig
  • Ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen, worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd

Dat is dus strandplezier zonder zorgen!